Thursday, 2 August 2012

I Want to Buy This..This..& This..Oh My..

Sewaktu survey kelengkapan-kelengkapan bayi, mataku tiba-tiba jadi rambang. Rasa macam nak jadi bayi semula pulak rasanya tapi memang confirm lah ia takkan jadi kenyataan. So, dapat tengok bayi sendiri happy pun dah kire OK. Hehe.. 


Antara kelengkapan yang dapat menarik hatiku ialah



Baby Stroller

Aku minat baby stroller ni maybe sebab warnanya iaitu hitam dan merah. Sambil tolak stroller ni, boleh tengok bayi. Stroller ni agak tegap dan sesuai untuk new born. Lepas tu, ada tempat menyimpan barang di bawah tempat tidur bayi. Sesuai untuk letak pampers, baju spare dan lain-lain.


Baby Car Seat
Baby car seat ni nampak selesa dan selamat digunakan. Selain itu, ia juga ada tempat pemegang untuk mengangkatnya. So, dapat elak dari mengganggu bayi tengah tidur. Angkat je baby car seat ni keluar dari kereta. 

Baby Bath Tub
Baby bath tub ni memang untuk baby new born. Bagi yang tak biasa memandikan bayi, bath tub ni memang fit dengan saiz bayi dan dapat mengelakkan bayi tergelincir. Tapi susah nak jumpa la. Selalunya bath tub yang dijual lebih besar. Kalau yang ni jarang orang beli sebab dapat pakai kejap je. 

Baby Bouncer
Hurm, baby bouncer ni pulak cute kan. Senang nak dodoikan bayi kesayangan kita tidur.

Playpen
Playpen ni comel tapi dah dapat hadiah dari makcik. Lebih kurang macam ni tapi boleh jadi buaian pulak. Tak tahu la macam mana sebab belum pasang lagi sebab search online memang tak jumpa sebab ia unik sket. 


Walaubagaimanapun, buat bakal ibu dan ayah, berbelanjalah mengikut kemampuan dan elakkan dari membazir. Sekadar berkongsi coretan hati suka duka. 


Tinggalkan komen dan jom kongsi pengalaman.

15 comments:

ayut said...

tang bath tab klu bli kecik gitu,mau tgolek kak..hihihi :)

coretan hati said...

yeke...rasenye sng lg nk handle bby..

Nadia Elena said...

masa baby dulu tak merasa pun semua ni..sob.. =(

coretan hati said...

kan....dlu lain....

Aida Omar said...

suka warna hijau tu.. muat kot kalau aida nak tidur.. hahaha.. sebelah kaki jela gamaknya. :P

coretan hati said...

hahaha....aida letak kepala je muat...praktis..

ZiErWa zAiNaL said...

wah.. cntiknye.. zz lmbt lagi la.. x khwin lagi. hehe

Surya Darma said...

Berkunjung Kesini...

http://www.surya-java.co.cc/2012/07/project-game-dorong-kotak-dengan-j2me.html

myfirdz said...

slm knl... sy beli bby tab.. stroller, dan bby car seat je.. yg lain2 x beli pun.. sbb mmg pasti x kn guna sgt... bby tab guna kjap je.. bila bby dh kuat tulng blkg dia,,dia xnk dh mndi dlm tu... huhu.. tp ok je lau nk beli...

coretan hati said...

zierwa: xlama lg tuh..

coretan hati said...

surya: okeh!!

coretan hati said...

myfirdz: tp bby bouncer guna taw..

Nur Syahirah Hainan said...

bestnyer tgok stuff2 tuk bby...tp....saye bukn ubu pon lgi...kikiki...=)...tp suke tengok..nk berangan2 dulu larh!!....jgn lupe and segan silu dtg2 jenguk2 ke teratak saye and follow me..=)

coretan hati said...

tula....dlu xde...skrg ni mcm2 dah ade...baby bouncer tu siap leh vibrate urut blkg bby...
will follow u dear~

twinscraftlife said...

Hi! 안녕하세요~~! We are Twinscraftlife! we sell
purely handmade products such as pouch,
phone cover, pencil case, and more cute items!
쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
http://twinscraftlife.blogspot.com

Post a Comment